Vorige week liet het CBS weten dat er in 2018 minder verhuisd werd dan in het jaar ervoor. Dat is voor het eerst sinds jaren van groei. Wel met de kanttekening dat in absolute cijfers het aantal verhuizingen nog steeds hoog ligt.

Interessant is om te kijken naar de verschillen per leeftijdsgroep. Zo blijkt de groep van 17- tot 22-jarigen al jaren vooruit te lopen op de troepen. Zij zetten de daling al in 2014 in. Aan de andere kant van het spectrum zit de groep van 65 jaar en ouder die, als enige leeftijdsgroep, juist meer is gaan verhuizen dan in 2017. Bruikbare informatie, die je als (ontwikkelende) bouwer kan helpen een keuze te maken in je plannen. Wat je ontwikkelt, moet wel verkocht kunnen worden.

Het analyseren van gegevens geeft je een idee over de toekomst. Je kunt er je plannen op aanpassen, bijsturen en commerciële kansen uit destilleren. Hoe ga jij of hoe gaat jouw bedrijf om met data-analyse? Heb je rapportages nodig en zou onze software hierbij kunnen ondersteunen? Neem eens vrijblijvend contact op om te laten weten hoe rapportages jouw werk beter of makkelijker zouden kunnen maken. We staan altijd open voor het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden die naadloos aansluiten op wat jij nodig hebt. Ontwerpen vanuit de praktijk is de basis van ons werk, ook nu nog.