Het team

Het leven van een bouwer gemakkelijker maken. Kortgezegd is dat waar we ons dagelijks bij JP Database Solutions, kortweg: JPDS, voor inzetten. Hoe we dat doen? Door onze software extreem gebruiksvriendelijk te maken, onze oplossingen voor de klant op maat te ontwikkelen en ze dagelijks bij te staan met raad en daad.

Johan van Eijsden

Johan van Eijsden

Eigenaar & Software-ontwikkelaar

In 2005 richtte Johan van Eijsden JP Database Solutions op. Zijn drijfveer: maak het leven van een bouwer, en specifiek de kopersbegeleider, een stuk gemakkelijker. Hij startte niet bij de techniek, maar bij de gebruiker. “Wat vinden zij belangrijk? Wat werkt wel, wat niet en waar zit tijdwinst?” zegt hij over zijn aanpak. JP-Kopersbegeleiding ontstond in intensieve samenwerking met bouwers. “Dat is wat wij bedoelen met: ontwikkeld vanuit de praktijk. De dagelijkse praktijk is geworteld in ons systeem. Ik ben ervan overtuigd dat dat de sleutel is tot de allerbeste software-oplossingen.”

JP-Kopersbegeleiding is onder invloed van continue feedback en verbeteringen één van de topsystemen onder software voor kopersbegeleiders geworden. Johan ontwikkelde meerdere uitbreidingen rondom facturering, klachten en relatiebeheer. Gebruikers roemen de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, de koppeling met diverse ERP-systemen en de overzichtelijkheid van bijvoorbeeld meer- en minderwerklijsten en meterkastlijsten. Johan: “Dat is wat ik wil. Software bieden die eenvoudig is in gebruik en waar je het maximale uithaalt voor jouw dagelijks werk en uiteindelijk de kopers van de woningen.”

Ruben Eilander

Ruben Eilander

Commercieel directeur

Ruben Eilander startte in maart 2019 als commercieel directeur. Met Ruben voegde JPDS een behoorlijke kluit commercieel-strategische ervaring toe aan het team. En flink wat energie. “Klopt, ik ben van nature enthousiast en positief”, lacht Ruben. “En altijd op zoek naar de optimale wisselwerking. Samen met de klant inventariseren wij waar zijn behoefte ligt. Wat heb je nu écht nodig om jouw werk gemakkelijker en rendabeler te maken? Vervolgens maken we de juiste match met de oplossingen van JPDS.”

Daar stopt de wisselwerking tussen klant en JPDS niet. Ruben: “De informatie die wij ophalen uit gesprekken met klanten, gebruiken we om onze producten verder te verbeteren en te vernieuwen. Met als resultaat dat de klant nog beter geholpen wordt. Het mes snijdt aan twee kanten.” Dit sluit naadloos aan bij de filosofie van JPDS: ontworpen vanuit de praktijk. Wisselwerking met en input van gebruikers staat aan de basis van JP-Bouwmanagement.

“Ik zie het als een win-winsituatie. We brengen de bedrijfsvoering van onze klant naar een hoger niveau, maar ook onze producten worden nog beter en uitgebreider”, vertelt Ruben, die kan putten uit een ruime ervaring in het bedrijfsleven en als eigen ondernemer. “Dat is mijn streven en daar krijg ik energie van. Steeds weer innoveren en creatieve oplossingen bedenken. Johan staat als software-ontwikkelaar ook altijd open voor veranderingen en nieuwe ideeën. Dat kan ik enorm waarderen en werkt bijzonder prettig samen.”

Irene Lopez Gonzalez

Irene Lopez Gonzalez

Support & communicatie

Irene Lopez Gonzalez is sinds 2018 een vaste waarde bij JPDS. Alle kans dat u haar zult treffen als u JPDS belt of mailt. Irene neemt de eerstelijns support en klantcontact op zich en geeft daarnaast invulling aan de marketing en communicatie van JPDS. “Terwijl ik de klant snel van een effectief antwoord voorzie, kan Johan zich nog beter focussen op de software en de wensen van onze klanten”, vertelt ze. “Het achterhalen van de achterliggende vraag is daarbij voor ons trouwens van wezenlijk belang. Als we weten waar de wens vandaan komt en de gedachtegang begrijpen, is de oplossing vaak beter en slimmer.”

Ook de no-nonsense mentaliteit van JPDS en Johan past haar goed. “We geloven in ons product, juist omdat het op de werkvloer is ontwikkeld en wordt doorontwikkeld met rechtstreekse feedback van onze gebruikers. En dat breng ik graag onder de aandacht.” De marketing en communicatie van JPDS is bij Irene dan ook in goede handen. Op de haar zo typerende energieke wijze is ze hiermee volop aan de slag. Ze produceert diverse communicatiemiddelen, beheert de website en de social media en stuurt externe partijen aan. “Het leuke is dat ik het klantcontact heerlijk vind, en tegelijkertijd mijn creativiteit kwijt kan in onze communicatieaanpak. Een mooie combinatie waar ik me enorm bij thuis voel.”

Samenwerkingspartners

Harm Horstman, HH IT Services

Harm Horstman, HH IT Services

Software-ontwikkelaar & samenwerkingspartner JPDS

Harm Horstman is een van de samenwerkingspartners van JPDS. Hij speelde een belangrijke rol bij de migratie naar het huidige platform en werkt nauw met JPDS samen, voornamelijk op het gebied van databasetechnische vraagstukken.
Horstman heeft een werktuigbouwkundige en elektrotechnische achtergrond. Zodoende heeft hij eerst aan de andere kant van het scherm gezeten. Een onmisbare ervaring die zijn drive om het beste uit de software te halen verklaart. “Ik ben in eerste instantie gebruiker geweest van bedrijfssoftware en had er moeite mee te accepteren dat een systeem niet volmaakt kon zijn. Je moest het maar nemen zoals het was. Als techneut kon ik daar simpelweg geen genoegen meenemen. Nu ik zelf IT’er ben zoek ik dan ook altijd naar de ultieme oplossing. Mijn uitdaging is een systeem te ontwikkelen dat werkt voor de mensen, en niet andersom. Zo vind ik het belangrijk dat de software intuïtief is, dat de gebruiker bijna zonder handleiding te werk kan gaan. De gebruiker moet de software ervaren als gereedschap waarmee hij of zij graag werkt. Ik ga graag net even een stapje verder. Door mogelijkheden te ontwikkelen waar de klant zelf nog niet eens aan gedacht heeft, maar die wel zorgen dat zijn proces nog efficiënter wordt.”
Dat vertaalt zich in de hoge lat die de ontwikkelaar voor zichzelf legt. En dat doet JPDS ook. Iets dat Horstman erg kan waarderen. “Johan stelt hoge kwaliteitseisen aan zijn product en dat is altijd fijn om aan mee te mogen werken. Hij wil het beste en ik ook. En dat matcht.”

Imar Spaanjaars, De Vier Koeden

Imar Spaanjaars, De Vier Koeden

Softwareontwerper / .NET-specialist & samenwerkingspartner JPDS

Imar Spaanjaars is softwareontwerper en gespecialiseerd in Microsoft .NET, het primaire ontwikkelplatform van Microsoft. Spaanjaars ondersteunt JPDS met de softwareontwikkeling van het portal MeldingenRegistratie, waarin bewoners en bijvoorbeeld facilitair beheerders een klacht over hun woning of pand kunnen inschieten. Daarnaast is hij betrokken bij het ontwikkelen van de Outlook add-in voor het archiveren van e-mail in JP-Bouwmanagement.

Spaanjaars is geen onbekende in de .NET-wereld. Zo schreef hij diverse boeken, artikelen en was hij maar liefst zeven jaar op rij de winnaar van de Microsoft MVP-award. “Je krijgt die als waardering voor je hulp aan anderen in de community. Ik vind het belangrijk dat ook andere ontwikkelaars verder komen met het ontwikkelen van software op Microsoft-platformen”, legt hij uit. “De samenwerking met JPDS bestaat nu een aantal jaar. Het begon met de ontwikkeling van een website waarop bewoners en anderen die gebruikmaken van een pand klachtmeldingen kunnen indienen richting de bouwer. Het .NET-platform is voor de ontwikkeling van zo’n website bijzonder geschikt, en Johan schakelde mij in als specialist om hem te helpen.” Naast het online klachtenportal helpt Spaanjaars bij het ontwikkelen van een add-in voor Outlook, waarmee kopersbegeleiders een e-mail vanuit Outlook direct in JP-Kopersbegeleiding kunnen zetten bij de juiste klant, onderaannemer of werk.

Spaanjaars: “Onze eerste projecten waren in zekere zin nogal spannend. We wisten wat we wilden, maar moesten nog uitvinden of het wel mogelijk was. Maar het lukte. Het is prettig samenwerken met Johan. Hij kan heel helder afbakenen wat hij wil dat ik ontwikkel en laat het dan los. Die duidelijkheid en dat vertrouwen kan ik erg waarderen en vormen de basis van een goede samenwerking.”