Het team

Het leven van een bouwer gemakkelijker maken. Kortgezegd is dat waar we ons dagelijks bij JP Database Solutions, kortweg: JPDS, voor inzetten. Hoe we dat doen? Door onze software extreem gebruiksvriendelijk te maken, onze oplossingen voor de klant op maat te ontwikkelen en ze dagelijks bij te staan met raad en daad.

Johan van Eijsden

Johan van Eijsden

Softwareontwikkelaar & eigenaar

In 2005 richtte Johan van Eijsden JP Database Solutions op. Zijn drijfveer: maak het leven van een bouwer, en specifiek de kopersbegeleider, een stuk gemakkelijker. Hij startte niet bij de techniek, maar bij de gebruiker. “Wat vinden zij belangrijk? Wat werkt wel, wat niet en waar zit tijdwinst?” zegt hij over zijn aanpak. JP-Kopersbegeleiding ontstond in intensieve samenwerking met bouwers. “Dat is wat wij bedoelen met: ontwikkeld vanuit de praktijk. De dagelijkse praktijk is geworteld in ons systeem. Ik ben ervan overtuigd dat dat de sleutel is tot de allerbeste software-oplossingen.”

JP-Kopersbegeleiding is onder invloed van continue feedback en verbeteringen één van de topsystemen onder software voor kopersbegeleiders geworden. Johan ontwikkelde meerdere uitbreidingen rondom facturering, klachten en relatiebeheer. Gebruikers roemen de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, de koppeling met diverse ERP-systemen en de overzichtelijkheid van bijvoorbeeld meer- en minderwerklijsten en meterkastlijsten. Johan: “Dat is wat ik wil. Software bieden die eenvoudig is in gebruik en waar je het maximale uithaalt voor jouw dagelijks werk en uiteindelijk de kopers van de woningen.”

Irene Lopez Gonzalez

Irene Lopez Gonzalez

Support & communicatie

Irene Lopez Gonzalez is sinds 2018 een vaste waarde bij JPDS. Alle kans dat u haar zult treffen als u JPDS belt of mailt. Irene neemt de eerstelijns support en klantcontact op zich en geeft daarnaast invulling aan de marketing en communicatie van JPDS. “Terwijl ik de klant snel van een effectief antwoord voorzie, kan Johan zich nog beter focussen op de software en de wensen van onze klanten”, vertelt ze. “Het achterhalen van de achterliggende vraag is daarbij voor ons trouwens van wezenlijk belang. Als we weten waar de wens vandaan komt en de gedachtegang begrijpen, is de oplossing vaak beter en slimmer.”

Ook de no-nonsense mentaliteit van JPDS en Johan past haar goed. “We geloven in ons product, juist omdat het op de werkvloer is ontwikkeld en wordt doorontwikkeld met rechtstreekse feedback van onze gebruikers. En dat breng ik graag onder de aandacht.” De marketing en communicatie van JPDS is bij Irene dan ook in goede handen. Op de haar zo typerende energieke wijze is ze hiermee volop aan de slag. Ze produceert diverse communicatiemiddelen, beheert de website en de social media en stuurt externe partijen aan. “Het leuke is dat ik het klantcontact heerlijk vind, en tegelijkertijd mijn creativiteit kwijt kan in onze communicatieaanpak. Een mooie combinatie waar ik me enorm bij thuis voel.”

Manoj Biere

Manoj Biere

New Business Developer

Manoj Biere heeft zich in september 2018 bij het team van JPDS gevoegd. Zijn taak? “In elk geval niet de hele dag op kantoor zitten”, lacht Biere. “Ik ga erop uit om bouwers kennis te laten maken met JPDS en ons productenpakket. Daarbij staat één ding bovenaan: hoe kunnen wij met JP-Bouwmanagement het dagelijks werk van een bouwer ondersteunen?”
Met Manoj heeft JPDS niet zomaar de eerste de beste toegevoegd aan het team. Zijn manier van benaderen past goed bij de bedrijfscultuur. “Het is belangrijk om de wereld te vertellen over je product, daar sta ik echt achter. Maar de manier waarop je dat doet, is tekenend voor een bedrijf”, legt hij uit. “Het belangrijkste vind ik de relatie. Hoe beter je iemand kent, hoe beter je dienstverlening is. En dan kun je écht van toegevoegde waarde zijn voor je klant. Dat is ook de filosofie van JPDS. Niet voor niets is het systeem ontworpen vanuit de praktijk, met directe input van bouwers.”
Zijn jarenlange ervaring bij diverse IT-bedrijven helpt hem bij het invullen van zijn functie. Manoj: “Ik heb op verschillende manieren gewerkt en daardoor de mogelijkheid gehad mijn eigen optimale werkwijze samen te stellen als het ware. Snelle verkoop zonder ziel? Niets voor mij. Liever ga ik echt in gesprek om te kijken waar we daadwerkelijk waarde kunnen toevoegen. Met een topproduct als JP-Bouwmanagement zal dat geen enkel probleem zijn”, zegt hij met een spreekwoordelijke knipoog.

Samenwerkingspartners

Harm Horstman, HH IT Services

Harm Horstman, HH IT Services

Software-ontwikkelaar & samenwerkingspartner JPDS

Harm Horstman is een van de samenwerkingspartners van JPDS. Hij speelde een belangrijke rol bij de migratie naar het huidige platform en werkt nauw met JPDS samen, voornamelijk op het gebied van databasetechnische vraagstukken.
Horstman heeft een werktuigbouwkundige en elektrotechnische achtergrond. Zodoende heeft hij eerst aan de andere kant van het scherm gezeten. Een onmisbare ervaring die zijn drive om het beste uit de software te halen verklaart. “Ik ben in eerste instantie gebruiker geweest van bedrijfssoftware en had er moeite mee te accepteren dat een systeem niet volmaakt kon zijn. Je moest het maar nemen zoals het was. Als techneut kon ik daar simpelweg geen genoegen meenemen. Nu ik zelf IT’er ben zoek ik dan ook altijd naar de ultieme oplossing. Mijn uitdaging is een systeem te ontwikkelen dat werkt voor de mensen, en niet andersom. Zo vind ik het belangrijk dat de software intuïtief is, dat de gebruiker bijna zonder handleiding te werk kan gaan. De gebruiker moet de software ervaren als gereedschap waarmee hij of zij graag werkt. Ik ga graag net even een stapje verder. Door mogelijkheden te ontwikkelen waar de klant zelf nog niet eens aan gedacht heeft, maar die wel zorgen dat zijn proces nog efficiënter wordt.”
Dat vertaalt zich in de hoge lat die de ontwikkelaar voor zichzelf legt. En dat doet JPDS ook. Iets dat Horstman erg kan waarderen. “Johan stelt hoge kwaliteitseisen aan zijn product en dat is altijd fijn om aan mee te mogen werken. Hij wil het beste en ik ook. En dat matcht.”

Imar Spaanjaars, De Vier Koeden

Imar Spaanjaars, De Vier Koeden

Softwareontwerper / .NET-specialist & samenwerkingspartner JPDS

Imar Spaanjaars is softwareontwerper en gespecialiseerd in Microsoft .NET, het primaire ontwikkelplatform van Microsoft. Spaanjaars ondersteunt JPDS met de softwareontwikkeling van het portal MeldingenRegistratie, waarin bewoners en bijvoorbeeld facilitair beheerders een klacht over hun woning of pand kunnen inschieten. Daarnaast is hij betrokken bij het ontwikkelen van de Outlook add-in voor het archiveren van e-mail in JP-Bouwmanagement.

Spaanjaars is geen onbekende in de .NET-wereld. Zo schreef hij diverse boeken, artikelen en was hij maar liefst zeven jaar op rij de winnaar van de Microsoft MVP-award. “Je krijgt die als waardering voor je hulp aan anderen in de community. Ik vind het belangrijk dat ook andere ontwikkelaars verder komen met het ontwikkelen van software op Microsoft-platformen”, legt hij uit. “De samenwerking met JPDS bestaat nu een aantal jaar. Het begon met de ontwikkeling van een website waarop bewoners en anderen die gebruikmaken van een pand klachtmeldingen kunnen indienen richting de bouwer. Het .NET-platform is voor de ontwikkeling van zo’n website bijzonder geschikt, en Johan schakelde mij in als specialist om hem te helpen.” Naast het online klachtenportal helpt Spaanjaars bij het ontwikkelen van een add-in voor Outlook, waarmee kopersbegeleiders een e-mail vanuit Outlook direct in JP-Kopersbegeleiding kunnen zetten bij de juiste klant, onderaannemer of werk.

Spaanjaars: “Onze eerste projecten waren in zekere zin nogal spannend. We wisten wat we wilden, maar moesten nog uitvinden of het wel mogelijk was. Maar het lukte. Het is prettig samenwerken met Johan. Hij kan heel helder afbakenen wat hij wil dat ik ontwikkel en laat het dan los. Die duidelijkheid en dat vertrouwen kan ik erg waarderen en vormen de basis van een goede samenwerking.”