Wat is kopersbegeleiding?

Kopersbegeleiding is een vak dat wordt uitgevoerd door een kopersbegeleider. Vaak is een kopersbegeleider in dienst van het bouwbedrijf of de projectontwikkelaar, maar het kan ook zijn dat de kopersbegeleiding door de bouwer of ontwikkelaar is uitbesteed aan een extern bedrijf.

Wat doet een kopersbegeleider?

Een kopersbegeleider begeleidt kopers van nieuwbouwwoningen gedurende het bouwproces. De kopersbegeleider adviseert kopers over het mogelijke meer- en minderwerk. Ook onderhoud de kopersbegeleider de contacten met de uitvoering en de onderaanneming. Een kopersbegeleider moet dus zowel over bouwkundige kennis als over commerciële vaardigheden beschikken.
JPDS heeft een softwarepakket ontwikkeld dat kopersbegeleiders ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden in hun leuke, dynamische en soms ook hectische baan.

Referenties

Ron Leeftink, Bouwbedrijf van de Mheen
JP-Factuur en JP-Kopersbegeleiding

“We zijn JP-Factuur gaan gebruiken als uitbreiding van het systeem naar aanleiding van goede ervaringen van onze kopersbegeleider met JP-Kopersbegeleiding. JPDS heeft voor ons een koppeling met ons boekhoudprogramma Exact gerealiseerd. De facturen die we maken in het systeem worden automatisch ingelezen in Exact en geboekt op de juiste debiteur en kosten- en balansrekeningen.”

Ronald Methorst, Methorst Projectbegeleiding
JP-Kopersbegeleiding en JP-Relatiebeheer

“Met één druk op de knop mijn opdrachtbevestiging in het online portaal van de koper dankzij de koppelingen met andere systemen. Dat is voor mij het grootste voorbeeld van het gebruiksgemak van de software van JPDS.”

Methorst Projectbegeleiding

Lisanne Visser, Vink Bouw Nieuwkoop B.V.
JP-Kopersbegeleiding

“Toen ik de meterkastlijsten liet zien, werden mijn collega’s overtuigd van de kracht van het programma. Ze zijn echt heel helder. Het is meteen duidelijk wanneer iets gekozen is, welke opties er nieuw zijn en wanneer iets is gewijzigd. Heel simpel, overzichtelijk en duidelijk. Eigenlijk precies wat je wilt met zo’n lijst.”

Arjan van der Zwan, Weboma B.V.
JP-Kopersbegeleiding

“JP-Kopersbegeleiding is een intuïtief systeem, heeft een koppeling met Volgjewoning.nl en daarnaast wilde JPDS ook koppelen met ons calculatieprogramma. Waardoor we de kostprijzen heel makkelijk in ons kopersadvies kunnen zetten.
Het mes snijdt aan meerdere kanten.”

“Bij JPDS denk ik aan transparant, no nonsense en what you see is what you get.”