Software moet het werk efficiënter en vooral gemakkelijker maken. Dat is altijd het uitgangspunt van de softwareoplossingen die JPDS voor de bouw ontwikkelt. De nieuwe Opname app is daar weer een treffend voorbeeld van.

De Opname app maakt het mogelijk om opleverpunten van een nieuwbouwwoning tijdens de voorschouw en uiteindelijke oplevering digitaal te verwerken. De geconstateerde gebreken worden in de app opgeslagen en na ondertekening rechtstreeks in database van JP-Bouwmanagement gezet. Van daaruit kunnen uitvoerende partijen worden aangestuurd om de gebreken snel en effectief op te lossen.

Hoe het werkt

De app werkt voor de gebruiker even eenvoudig als doeltreffend. Zo is de app voorzien van de bouwnummers die worden opgeleverd. Vervolgens kan worden gekozen uit een voorschouw of oplevering en per ruimte worden alle geconstateerde gebreken in de app geregistreerd. Zowel in woord als in beeld.

Bij de definitieve oplevering worden ook de meterstanden voor het elektra, gas en water ingevuld. Nadat alle ruimtes zijn doorlopen, de geconstateerde opleverpunten zijn verwerkt en de meterstanden zijn ingevuld, volgt de digitale ondertekening door de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf en de kopers. De app genereert het Proces Verbaal van Oplevering (PvO) als PDF en nog voordat de kopers goed en wel in de auto zitten, zit het PvO al in hun mailbox.

De Opname app is gekoppeld aan de module JP-Klachtenbeheer maar is ook stand-alone te gebruiken. Deze nieuwe krachtpatser aan het werk zien? Dat kan! We maken graag een afspraak om alle ins en outs van de Opname app met u te delen.

 

Lees hier meer blogs